Цієї п’ятниці, 13 квітня, відбувся воркшоп з журналістської етики від Клеменса Шелля і Штефана Шохера для студентів нашого інституту.

Штефан Шохер з 2003 року працює в міжнародному відділі австрійської щоденної газети «KURIER».Спеціалізується на висвітленні Східної Європи, Середньої Азії та Близького Сходу, автор численних матеріалів про події в Білорусі, Україні, на Близькому Сході та в Афганістані, в тому числі про конфлікти в цих регіонах. Пан Клемент Шелль понад 15 років веде тренінги для журналістів та керує проектами журналістських обмінів. Тривалий час був директором програми «Medien – Mittler zwischen den Völkern» («Медіапосередники між народами») для журналістів з нових країн-членів ЄС, а потім і з країн Східного партнерства. Співпрацює з «Deutsche Presseagentur».

Особливу увагу під час воркшопу лектори приділили проблематиці свободи слова в Україні та викликам для журналістів, а також журналістській етиці. Студенти взяли жваву участь в обговоренні та практичній частині воркшопу.