Алгоритм роботи академічної мобільності в умовах дії правового режиму воєнного стану для НПП:
1 крок - знайти програму підтримки самостійно або заповнити гугл-форму Відділу академічної мобільності https://docs.google.com/forms/u/0/d/1v1VJOF4yzdg7S3EDkcwms_Eg-srlBtv_ZbAX3vvkets/viewform?edit_requested=true
- Для реалізації права на академічну мобільність в умовах воєнного стану НПП може проходити стажування або залучатись до організації освітнього процесу іноземного ЗВО у формі, яка встановлена в іноземному ЗВО відповідно до чинного законодавства.
3. У разі евакуації або самостійного виїзду здобувача / НПП за кордон, він може звернутися до іноземних ЗВО, у тому числі ЗВО-партнерів КПІ ім. Ігоря Сікорського для участі в програмі академічної мобільності.
2 крок - Після отримання підтвердження від іноземного або українського ЗВО Здобувач /НПП або ЗВО повідомляє про це Відділ академічної мобільності та куратора.
Для науково-педагогічних працівників документи оформлюються з огляду на особливості їх залучення до освітнього процесу у приймаючому ЗВО та можливості роботи над міжнародними науковими проєктами.
Визнання здійснюється згідно чинних процедур та з огляду на вид мобільності  (викладання/ стажування, проведення досліджень тощо).
Важливо! Порядок реалізації академічної мобільності в умовах дії правового режиму воєнного стану (Наказ НУ/52/2022 від 14.03.2022) стосується  ТІЛЬКИ здобувачів всіх рівнів вищої освіти (бакалаврів, магістрів, аспірантів) та НПП, яким не заборонено перетин державного кордону України (виїзд).